Voor het vierde jaar waren wij verantwoordelijk voor het genereren van publiciteit rondom de Kindervredesprijs, een initiatief van Marc Dullaert die zich erover verbaasde dat kinderen nooit in aanmerking kwamen voor de Nobel-prijs voor de Vrede terwijl zij daar door hun initiatieven en daadkracht wel voor in aanmerking zouden moeten komen. Deze prijs werd dit jaar alweer voor de 14e keer uitgereikt. Eerder won bijvoorbeeld Malala deze prijs.
Dit jaar was deze uitreiking extra speciaal. Voor het eerst werd namelijk deze prijs niet uitgereikt in de Ridderzaal in Den Haag, maar in Kaapstad. Als een blijk van waardering aan Desmond Tutu die de afgelopen tien jaar de beschermheer van deze prijs en van Kidsrights is geweest en die dit jaar de prijs zou uitreiken. De ceremonie was wederom schitterend en zeer emotioneel. Niet in de laatste plaats door de winnaars die dit jaar deze prijs in ontvangst mochten nemen: De vier scholieren die het initiatief namen voor de March of Our Lives nadat bij hen op school tijdens een school-shooting 17 jongeren en medewerkers doodgeschoten waren. Zij wisten een Amerika-brede en wereldwijde beweging op gang te brengen, waarbij jongeren hun recht opeisen om op te groeien in een omgeving die niet gedomineerd wordt door geweld en wapens.
Voor ons (vooral Diane) betekende dat we vanaf afstand aan de slag moesten. Vanaf kantoor de uitreiking via livestram volgen is toch anders dan de uitreiking meemaken in de Ridderzaal zelf. Door samenwerking met Kidsrights, Jolanda van Beerse en de APCO-bureaus in de Verenigde Staten, Duitsland en Engeland zijn we in staat geweest wereldwijd aandacht te genereren voor deze prijs. Direct na het verlopen van het embargo besteedde direct al tal van media aandacht, zowel in Nederland als in Engeland, Duitsland als in de VS. Speciale waardering hierbij voor Nieuwsuur die hiervoor speciaal naar de Verenigde Staten is gevlogen om de vier jongeren persoonlijk te spreken en te volgen.