Doorgaan naar artikel

Issuemakers wordt per 1 september 2024 overgenomen door de Rud Pedersen Group (RP Group). RP Group is de grootste Europese groep van bureaus op het gebied van public affairs en strategische communicatie. De overname markeert een belangrijke stap voor beide organisaties, met voordelen voor zowel opdrachtgevers als medewerkers. 

Europese samenwerking voor grotere impact 

Het netwerk van de RP Group biedt Issuemakers veel aanvullende kennis en ervaring op Europese schaal. Dit betekent dat Issuemakers haar opdrachtgevers beter kan ondersteunen bij belangenbehartiging in de EU, de internationale uitrol van communicatie en de samenwerking met partners in andere Europese landen. Dit is voor overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties zeer relevant.

Sybrig van Keep: “De discussies in het publieke debat worden steeds complexer en de Europese wetgeving steeds bepalender. Als onderdeel van de Rud Pedersen Group kunnen we onze opdrachtgevers nog beter adviseren over de laatste Europese ontwikkelingen en trends en helpen bij het bereiken van hun strategische doelen. En onze medewerkers krijgen de kans om internationaal samen te werken met collega’s uit heel Europa, van Londen tot Sofia en van Stockholm tot Madrid.”

Met deze stap breidt de Rud Pedersen Group haar Europese aanwezigheid uit naar Nederland. De groep is inmiddels actief in 19 Europese landen. Zij had nog geen vestiging in Nederland.

Morten Rud Pedersen, oprichter en CEO van de Rud Pedersen Group: “Issues stoppen niet bij landsgrenzen. We geloven in de kracht van grensoverschrijdende samenwerking om maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering en sociale ongelijkheid aan te pakken. Issuemakers heeft een unieke marktpositie in Nederland. De waarden van het bedrijf passen bij die van de groep en we zien erg uit naar de samenwerking.” 

Continuïteit en versterking van diensten 

Mayke van Keep en Sybrig van Keep, die Issuemakers in 2008 samen oprichtten, blijven aan als managing directors. Mayke van Keep: “Wij zijn blij met deze overname. De Rud Pedersen Group waardeert en respecteert onze aanpak. Voor onze opdrachtgevers verandert er niets in de dagelijkse samenwerking. We behouden onze eigen Issuemakers-cultuur. Dat betekent dat onze klanten kunnen blijven rekenen op dezelfde persoonlijke en betrokken benadering die zij kennen en waarderen. Issues blijven voor ons een belangrijk aandachtspunt en startpunt voor advisering. We versterken onze dienstverlening omdat we vanaf nu toegang hebben tot de expertise en kennis van meer dan 600 Europese collega’s.” 

Toekomst en groei 

Als onderdeel van de RP Group kan Issuemakers zowel kwalitatief als kwantitatief verder groeien. “De Europese kracht van de Rud Pedersen Group biedt ons de kans om onze sterke basis verder uit te bouwen en onze klanten met een breder Europees netwerk nog beter te ondersteunen,” zegt Mayke van Keep. “We kijken uit naar een toekomst waarin we samen nieuwe kansen creëren, onze inhoudelijke kracht versterken en onze maatschappelijke impact vergroten.” 

Over Rud Pederson Group 

Rud Pedersen Group is een toonaangevende Europese groep op het gebied van public affairs en strategische communicatie, met meer dan 600 medewerkers verspreid over 19 landen. De RP Group is in 2003 opgericht door Morten Rud Pedersen en werd in 2023 tijdens de Sabre Awards Uitreiking uitgeroepen tot “EMEA Public Affairs Consultancy of the Year”.  

De opdrachtgevers van de RP Group variëren van grote internationale bedrijven tot lokale startups, publieke instellingen en belangengroeperingen. De RP Group adviseert opdrachtgevers op het gebied van beleid, reputatie, contacten met overheden en andere stakeholders, crises, marketingcommunicatie en HR. Sinds de oprichting heeft de RP Group langdurige relaties opgebouwd met haar opdrachtgevers en is ze blijven groeien op basis van sterke waarden: transparantie, pragmatisme, toegankelijkheid en effectiviteit. De focus ligt daarbij op het investeren in mensen en het oplossen van de uitdagingen van vandaag en morgen.

Lees meer op de website van de Rud Pedersen Group

Behoefte aan advies van onze experts over jouw issue?    
Terug naar boven
nl_NL